زاويه ديد دوربين مداربسته
زاويه ديد دوربين مداربسته يکي از مشخصات مهم دوربين است که محاسبه آن بر اساس چند المان اصلي صورت مي گيرد. در اين مطلب در رابطه با زاويه ديد دوربين مداربسته و روش هاي محاسبه آن صحبت مي کنيم.
انواع زاويه ديد دوربين مداربسته
- زاويه ديد افقي: معمولا زماني که در دوربين هاي مداربسته صحبت از زاويه ديد دوربين مي شود منظور زاويه ديد افقي است. اين زاويه عبارت است از زاويه تحت پوشش تصوير در راستاي افق.
- زاويه ديد عمودي: اين زاويه عبارت است از زاويه ديد دوربين در راستاي عمودي.
- زاويه ديد قطري: ديد افقي و عمودي به صورت همزمان تشکيل يک مستطيل را ميدهند. زاويه تحت پوشش قطر اين مستطيل را زاويه ديد قطري مي نامند.
زاويه ديد چشم انسان چقدر است؟
ديد در چشم انسان فرمي خطي ندارد. اين بدان معناست که تمام زواياي چشم تصوير را با يک کيفيت توليد نمي کنند. تصوير در قسمت مرکزي با کيفيت و جزئيات بيشتر و در کناره ها با جزئيات و کيفيت کمتري توليد مي شود. در صورتي که اين موضوع را مد نظر قرار ندهيم دو چشم انسان بدون حرکت دادن تقريبا يک زاويه 135 درجه اي را به صورت افقي پوشش مي دهند. از انجايي که تمرکز و زاويه ديد افقي چشم انسان نسبت به عمومي بيشتر است بيشتر نمايشگر ها به صورت افقي ساخته مي شوند (عرض تصوير از ارتفاع آن بيشتر است)
زاويه ديد در دوربين هاي مداربسته به چه المان هايي وابسته است؟
- فاصله کانوني لنز: فاصله کانوني در سيستمهاي نوري مثل لنز دوربينهاي مداربسته، به ميزان همگرايي (فوکوس) يا واگرايي (ديفيوز) شدن پرتوهاي نور گفته ميشود. هر چه فاصله کانوني، کوتاه تر باشد، قدرت و تمرکز نور بيشتر و هر چه فاصله کانوني بلندتر باشد، قدرت و تمرکز نور کمتر ميشود. در سيستم هاي مداربسته هرچه فاصله کانوني لنز بيشتر باشد زاويه ديد دوربين کمتر خواهد بود.
- اندازه چيپ تصوير: اندازه چيپ تصوير نيز مي تواند در زاويه ديد دوربين تاثير گذار باشد. در دو دوربين با لنزهاي مشابه دوربيني که چيپ تصوير بزرگتري دارد زاويه ديد بيشتري خواهد داشت. از انجايي که دوربين هاي مداربسته امروزي معمولا چيپ هاي با اندازه مشابه دارند اين المان کمتر براي بررسي زاويه ديد دوربين بررسي ميشود.
- نوع برش تصوير با توجه به نوع زاويه ديد: نوع برش تصوير نيز مي تواند در زاويه ديد دوربين موثر باشد. با توجه به استاندارد تصوير، ممکن است تصوير با نسبت هاي متفاوتي برش داده شود. براي مثال در سيستم هاي تلويزيوني قديمي برش تصوير معمولا با نسبت 4:3 صورت مي گرفت يعني اگر عرض تصوير چهار باشد ارتفاع آن 3 خواهد بود. در استانداردهاي جديد اين برش معمولا به صورت 16:10 يا 16:9 صورت مي گيرد که در نتيجه آن تصوير عريض خواهد بود و زاويه ديد افقي بيشتر خواهد شد.
چطور زاويه ديد دوربين را به دست آوريم؟
براي محاسبه زاويه ديد دوربين از جدولي استفاده مي شود که با توجه به دو المان اصلي (فاصله کانوني و اندازه چيپ تصوير) زاويه ديد دوربين را شما ميدهد.
- AWB در دوربين مدار بسته و تعادل نور سفيد
- بررسي بهترين دوربين هاي مدار بسته
- معرفي قابليت ضبط Edge Recording دوربين مدار بسته
- معرفي تکنولوژي تشخيص حرکت PIR در دوربين مدار بسته